dimecres, 25 de maig del 2022

Exposició de fotografia geològica "Les petjades del temps" (Manresa, Bages)

Excepcionalment no dedicaré l'entrada d'aquest blog a un espai geològic i us comminaré a visitar l'exposició Les petjades del temps, obra del geòleg, editor científic i geofotògraf català resident a Alemanya Alexis Vizcaíno. I afanyeu-vos per que val la pena i serà oberta tot just fins l'11 de juny!


L'exposició consta d'una quinzena de fotografies i un vídeo gravat amb dron de paisatges d'Islàndia: glaceres, columnes basàltiques, colades de lava, rius anastomosats, ventalls de grava... L'estil de l'Alexis oscil·la entre la fina línia que separa la fotografia documental de l'artística, tot i que des del meu punt de vista té més pes la segona faceta.

L'exposició és a la Casa Lluvià de Manresa, a tocar de la biblioteca municipal.

La idea central de la col·lecció del pas del temps geològic, un concepte que si ja ens costa als geòlegs de copsar i incorporar al nostre pensament en tota la seva complexitat, més encara de fer-nos entendre entre el gran públic. Aquesta idea és una constant en els textos explicatius que les acompanyen.


L'exposició compta amb la col·laboració del Museu Valentí Masachs de Geologia, que ha cedit algunes peces de roca per apropar de forma tangible les imatges.


L'autor durant la inauguració.
Us recomano fer una ullada a la web de l'Alexis, on a més podeu comprar les fotografies. Li seguirem la pista i li desitjo molt èxit!