Els amics de l'Escola de Natura i Formació la Muntada m'han convidat a explicar-vos la geologia d'aquest indret en una sortida matinal el proper 7 de setembre. Us explico una mica què veurem per que aneu salivant i després de la jornada farem un article més extens amb les contribucions de tots els que hi participeu. Per a més informació i inscripcions truqueu als telèfons 937 141 053 o 636 717 821 o bé escriviu a p.santllorenc.munt@diba.cat. El punt de trobada és a les 10 h al centre d'Informació del Coll d'Estenalles.
Ens centrarem en tres aspectes:
- El Montcau està format enterament per conglomerats massius de les fàcies proximals del ventall al·luvial de Sant Llorenç del Munt. Observarem algunes característiques sedimentològiques i estratigràfiques d'aquests materials i n'explicarem el seu origen.
- El modelat del relleu, condicionat per la massivitat d'aquests materials, les falles i diàclasis, la seva permeabilitat, etc.
- Interpretació panoràmica de les grans estructures geològiques regionals que s'observen des del cim.
Els Cortins s'individualitzen de la resta del Montcau gràcies a una falla de salt molt petit però d'efecte geomorfològic molt evident. |
Els escassos sòls que s'arrapen a aquest pelat i costerut cim són molt fràgils i interessants. |
La massivitat dels conglomerats es veu alterada per algunes discontinuïtats, com aquest pla d'estratificació on es troben les petites coves dels bisbe. |
Vessant oest del Montcau. |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada