dimecres, 2 d’abril del 2008

Pla de sa Cot (Garrotxa)

Com arribar-hi
El pla de Sa Cot està la peu de la carretera GI-524 entre Olot i Santa Pau, sobre el quilòmetre 5,5, on hi ha el veïnat de Can Xell. D’aquí surt una pista paral·lela a un canal de drenatge que travessa el pla fins el peu del Volcà de Santa Margarida.
Ep, què no toca parlar del Croscat! Això ho deixarem per una altra ocasió, que no tingui cap recurs menys vist. Vull que desvieu la vista i us fixeu amb el pla que es veu a la dreta, entre el volcans del Puig de la Costa, el Croscat i el Santa Margarida. Es tracta d’un antic llac de barratge holocè drenat pel canal que el travessa de sud a nord. L'antic llac està reblert de pelites, sorres i força matèria orgànica. Ignoro a partir de quin moment es drena i deixa de funcionar com un aiguamoll (com la vall d’en Bas), però faria goig tornar a tenir un ambient palustre en un lloc tant estratègic.
Al final del camí, hi ha una bomba volcànica d’uns 1,5 m erigida dreta com un menhir i dedicada a Sant Isidre (si recordo bé). Un altre dia us l’ensenyaré i disquisirem sobre el seu origen.

1 comentari:

David Soler ha dit...

Hola Isaac, enhorabona per aquest bloc tan ben treballat i amb continguts realment interessants. També sóc geòleg i recolzo totalment la teva iniciativa, és fantàstica la teva contribució a divulgar el patrimoni geològic de Catalunya.
Potser coneixes Panoramio, un lloc on la gent penja fotografies d'arreu del món que després apareixen a Google Earth. Ja fa un temps que, per afició, hi col·laboro. Recentment un grupet de catalans hem engegat diversos blocs on mostrem el que més ens agrada de la nostra terra. En el meu cas vaig pensar en un bloc de patrimoni geològic, però com que la resta no són geòlegs ho vaig derivar cap al patrimoni natural català en general(encara que amb un clar contingut geològic):
http://geodsoler.blogspot.com
Total, que amb el teu permís m'agradaria posar un enllaç al teu bloc, així arribaria a un públic més general.
Et convido a fer-me una visita, precisament l'últim tema que hi he publicat va sobre el Croscat.
Salutacions cordials
David