Oferta d'itineraris


Geologia, cultura i país: ara pots venir amb mi a conèixer els indrets de Bloc de camp!
Aquest és la meva proposta de sortides per conèixer el nostre patrimoni geològic.


Volcans de la Garrotxa
Volcà de Santa Margarida – Volcà del Croscat – Fageda d'en Jordà
La Garrotxa compta amb uns 40 volcans, els més ben conservats de la península Ibèrica. Els més populars són els de Santa Margarida i el Croscat, que ens permeten entendre fàcilment la morfologia externa i l'estructura d'un volcà típic, els materials que expulsaren i els mecanismes eruptius que els crearen.
Durada: tot el dia
Zona Volcànica de la Garrotxa
Castellfollit de la Roca - Volcà de Montsacopa – Batet i Pujalós – Volcà del Croscat
La Zona Volcànica de la Garrotxa ocupa una àrea força extensa més enllà dels espais més populars. Aquest itinerari accedeix a punts panoràmics estratègics que donen una visió de conjunt de la gairebé tota la i permeten entendre d'una manera clara i àmplia la morfologia de diferents tipus de volcans i els seu mecanismes eruptius.
Durada: tot el dia
Vulcanisme a la Selva 
Volcà d'Hostalric - Crosa de Sant Dalmai
A la Selva hi ha manifestacions volcàniques menys conegudes i esparses que a la Garrotxa, però no menys interessants: la vila d'Hostalric es sobre un vell volcà en procés de desmantellament i la Crosa de Sant Dalmai és un grandiós volcà generat per erupcions catastròfiques, amb un cràter de més de més d'1 km.
Durada: tot el dia
Camí de ronda de s'Agaró
Platja de Sant Pol – sa Conca
El camí de ronda de S'Agaró, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional, transita ran de mar per un espai de singular bellesa que permet conèixer les formen de modelat costaner que caracteritzen la Costa Brava i diferents tipus de roques ígnies en unes condicions d'aflorament excepcionals. 
Durada: matinalEl pla de l'Estany
Clot d'Espolla – estany de Banyoles – estany d'en Cisó - les Estunes – Sant Miquel de Campmajor 
El Pla de l'Estany està situat sobre un interessant complex càrstic que s’alimenta de les precipitacions caigudes a l'Alta Garrotxa. L'itinerari visita alguns dels punts de sortida d'aquesta aigua i explica els fenòmens associats que s'hi podem observar (enfonsaments del terreny, formació d'estanyols, fonts sulfuroses, formacions de travertí, etc.).
Durada: tot el diaAlt Solsonès
Pont del Clop – mirador de Serraseca – salí de Cambrils – Mina Juanita - discordança de Busa
L'Alt Solsonès conté multitud de punts d'interès geològics de gran bellesa paisatgística. En aquesta ruta és fa un tastet d'alguns d'aquest indrets, com el Pont del Clop (un engorjat en conglomerats), els miradors panoràmics de Serraseca i Santa Pelaia, les salines i el runam de Cambrils, la mina de carbó Juanita i els relleus montserratins de Malamanya, des d'on s'observa la discordança angular de la serra de Busa, un paradigma a nivell internacional d'aquest tipus d'estructura.
Durada: tot el diaSant Llorenç del Munt
Cant Torrella – font de Carlets – Rellinars – el Burès
Fa un 50 milions d'anys, la Catalunya Central, que és l'extrem NE de l'extensa Conca de l'Ebre, era ocupada per un entrant d'Atlàntic. En aquest mar interior hi desembocaven alguns rius de règim torrencial que formaven deltes de grava, com per exemple, el que originarien Montserrat o el Sant Llorenç del Munt. El l'itinerari viatjarem sense mullar-nos els peus cercant evidències del que fou de la plana deltaica, l'escull de corall, la platja o el front deltaic.
Durada: tot el dia
La Riera de Sant Jaume i Ribes Blaves
Estació d'Olesa – riera de Sant Jaume - Ribes Blaves
Ribes Blaves és una farina de falla de renom internacional. El tall de la riera de Sant Jaume sobre materials paleozoics i triàsics permet reconèixer infinitat d'estructures sedimentàries. És una sortida especialment indicada per aquelles persones que vulguin iniciar-se en l'estratigrafia.
Durada: matinal
El pla de Barcelona
Itinerari urbà per la Barcelona Vella
El vell eslògan, sota les llambordes hi ha la platja, en el cas de la Barcelona Vella és cert. Però també hi ha aiguamolls, turons, rieres i graons. En aquest itinerari urbà intuirem aquestes estructures i moltes altres sense veure un aflorament de roca, només a partir de l'anàlisi de la topografia urbana.
Durada: matinal
PMF

Qui monitoritza les sortides?
L'autor d'aquest bloc, l'Isaac Camps. Soc geòleg amb una àmplia experiència en la divulgació, l'educació ambiental i el guiatge d'itineraris. Les sortides inclouen el monitoratge i un dossier fotocopiat. Feu un primer contacte a blocdecamp[@]gmail[.]com i concretem els detalls.

Qui pot demanar una sortida?
Qualsevol entitat o particular (família, colla d'amics...) que vulgui conèixer algun d'aquests indrets només s'ha de posar en contacte amb mi i quedar entesos. No es fan sortides escolars.

Quan hi ha sortides?
Les sortides són a demanda, segons la disponibilitat de l'agenda i no hi ha un calendari establert.

Com es remuneren?
Les sortides tenen un caràcter no professional i s'ofereixen a nivell particular en un nombre limitat a l'any. Els preus són molt ajustats i hi ha un escalat per trams segons el nombre de participants i la durada (matinal o tot el dia).

Quin nivell de coneixements cal?
Totes les sortides tenen un caràcter divulgatiu però rigorós. El nivell de les explicacions s'adapta al grup i es cerca un ambient distés i obert a la curiositat dels participants.

Quantes persones podem venir?
Els grups poden ser d'un màxim de 15 persones i no hi ha un mínim d'assistents (pot ser una sortida particular). Els nens i nenes són benbinguts, òbviament, acompanyats dels pares o tutors.

Com ens desplaçarem?
Els desplaçament fins els punt de trobada o entre indrets allunyats del recorregut corre a càrrec dels participants, en els seus vehicles particulars, sempre per carrereta o per pistes aptes per tot tipus de vehicles. Als participants se'ls facilita mapes o instruccions per arribar als punts acordats.

Quin nivell de dificultat física tenen les sortides?
Els recorreguts a peu dins els itineraris són curts i aptes per a qualsevol persona en condicions físiques normals. En la sortida per conèixer Barcelona ens desplaçarem en transport públic.

Què cal dur?
Cal anar equipats amb calçat i roba adequats a les circumstàncies meteorològiques. Penseu que podem estar estones llargues parats atenen una explicació i encara que a priori no ho sembli, potser trobeu a faltar la gorra, els guants, les ulleres de sol... És molt aconsellable dur una lupa de x10. També són útils un bloc de notes, prismàtics, càmera fotogràfica, cartografia de la zona, etc. 

I si necessito alguna cosa especial?
Estic obert a les vostres suggerències i necessitats: ensenya-vos un indret dels que surten al bloc i que us interessi, escurçar o allargar la sortida, etc. Si es pot fer amb un mínim de solvència i qualitat, es fa.


Com farem els àpats?
Els àpats corren a càrrec dels participats. Es procura que el punt de sortida i de descans al migdia siguin prop d'un bar o cafeteria.

Podem endur-nos minerals, roques i o fòssils?
L'objectiu de les sortides és l'observació, no la recol·lecció. Tingueu en compte que agafar fòssils està prohibit. En alguns indrets i en determinades circumstàncies si que es poden recollir mostres de minerals o roques, sempre atenent-se al sentir comú i al respecte al patrimoni.